Scoatere fire la domiciliu
Despre rănile chirurgicale și scoaterea firelor:
O rană chirurgicală este o tăietură sau incizie în piele care este de obicei făcută de un bisturiu în timpul intervenției chirurgicale. O rană chirurgicală poate fi și rezultatul unui dren plasat în timpul intervenției chirurgicale. Rănile chirurgicale variază foarte mult ca mărime. Ele sunt de obicei închise cu suturi, dar alteori sunt lăsate deschise pentru a se vindeca, asta în funcție de decizia specialiștilor.
Rănile chirurgicale sunt de 4 tipuri, în funcție de cât de contaminată sau curată este rana, de riscul de infecție și de locul în care se află rana pe corp:
- Clasa I: Acestea sunt considerate răni curate. Nu prezintă semne de infecție sau inflamație. Acestea implică adesea ochiul, pielea sau sistemul vascular.
- Clasa II: Aceste răni sunt considerate contaminate curat. Deși rana poate să nu prezinte semne de infecție, are un risc crescut de a se infecta din cauza localizării sale. De exemplu, rănile chirurgicale din tractul gastrointestinal pot prezenta un risc mare de a se infecta.