Sondajul și funcția urinară

Despre sondajul urinar:

Sondajul urinar reprezinta introducerea unei sonde prin uretra, pana in vezica urinara, realizandu-se astfel o comunicare intre vezica urinara si mediul extern.

Sondajul este efectuat cu ajutorul unei sonde urinare (cateter urinar) pe uretra, pana ce acesta ajunge in vezica.

Servicii

Montare sondă urinară

Recoltare pe sonda urinară

Supravegherea sondei urinare

Lavaj sondă

Desondare

*Folosim set complet de unică folosință de calitate germană pentru fiecare montare de sondă JohannaMed Berlin& MeyerBerlin.

După o anumită vârstă, respectiv peste 60 de ani, apare problema incontinenței urinare, ceea ce duce la un discomfort fizic si psihic. Venim in ajutorul pacientilor nostrii cu produse de inalta calitate de ultima generatie.

Femeile formează un grup disproporționat de mare. În ciuda unei varietăți de terapii, este nevoie de puțin mai mult timp pentru ca unele persoane să trateze  incontinența, iar pentru această fază de tratament au nevoie de materialul de incontinență potrivit, cum ar fi de la producătorul Tena*.

Avem solutia perfecta pentru fiecare forma de incontinenta. Exista articole adecvate care sa va asigure comfortul si pentru a va putea bucura de o viata lipsita de griji, unde nu trebuie sa renuntati la evenimentele sociale.

Persoana afectată nu ar trebui să se orienteze în rutina sa zilnică asupra performanței unui produs de incontinență, ci ar trebui să aleagă un ajutor care să se potrivească cel mai bine activităților sale din viața de zi cu zi.

 • Furnizarea de inserții,șabloane, pantaloni și pantaloni scurți
 • Furnizarea de catetere, pungi urinare
 • Instrucțiuni pentru cateterism.

Marea majoritate utilizează dispozitivele de incontinență funcțional-anatomică, cum ar fi cele de la producătorul Tena*, care îmbunătățesc capacitatea naturală de reținere a tractului urinar și genital. Alternativ, puteți beneficia  de accesorii, cum ar fi scaunele de toaletă sau sticlele de urină,în cazul în care mobilitatea pacientului este redusă.

În cazul unei incontinențe complete sau imposibilitatea micțiunii (anurie) pacienții pot fi ajutați cu dispozitivele de drenaj și montare de sondă urinară la domiciliu.

Produsele de incontinență trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • să fie fixe.
 • să fie compatibile cu ph-ul pielii
 • să păstreze independența persoanei în cauză și să permită manipulare ușoară.
 • să fie nedetectabile din exterior și să mascheze mirosurile în siguranță.

1. Dispozitive absorbante

Cele mai utilizate și agreate dispozitive absorbante de către pacienții noștri sunt

 • Tampoanele de incontinență
 • Tampoanele de incontinență în combinație cu pantaloni de fixare
 • Lenjerie de incontinență, numiți și pantaloni
 • Boxeri

Puteți  alege un produs de unică folosință sau reutilizabil!

Datorită materialelor moderne de incontinență, acestea nu numai că absorb umezeala, ci și previn mirosurile neplăcute și iritarea pielii.

Scutecele și pantalonii de incontinență sunt ideali atât pentru noapte, cât și pentru pacienții imobilizați la pat sau deosebit de neliniștiți, cum ar fi cei cu demență. Astfel de sisteme mai mari, sunt, de asemenea, potrivite pentru forme mai severe de incontinență fecală.

De exemplu, diverse buzunare pentru penis sau inserții în formă de V sunt special adaptate corpului masculin.

2. Dispozitive de drenaj

Când funcția urinară a ieșit din controlul pacientului, dispozitivele  de toaletă sau cele funcțional-anatomice nu mai reprezintă soluția ideala. În plus, dacă dispozitivele absorbante nu sunt suficiente, cele de drenaj urinar sunt o posibilă alternativă. Există sisteme invazive care trebuie introduse în organism, dar și dispozitive non-invazive care sunt purtate in exteriorul corpului. Cateterele germane de înaltă sunt deosebit de populare, deoarece se asigură că vezica urinară este complet golită, iar materialul prietenos cu mucoasele, crește semnificativ calitatea vieții.

Cateter

Cateterele sunt disponibile atât ca și catetere de unică folosință, cât și permanente, care rămân în uretra și vezică urinară pentru o perioadă mai lungă de timp sau drenează urina prin peretele abdominal. Acesta din urmă poate fi folosit pentru persoanele care au nevoie de îngrijire și persoanele imobilizate la pat cu incontinență, a căror golire a vezicii urinare trebuie controlată permanent din exterior.

Manipularea deosebit de igienică a cateterului este un detaliu crucial din practica noastră și efectuatăm o îngrijire specială a cateterului ! Datorită riscului de infecție, cateterele permanente sunt potrivite numai pentru utilizare temporară și sunt utile pentru incontinență numai dacă alte opțiuni au fost epuizate.

Prezervativul pisoar

Prezervativul-pisoar este o opțiune non-invazivă pentru barbații cu incontinență urinară. Aici, un strat asemănător prezervativului este îmbrăcat peste penis și fixat cu un adeziv compatibil cu PH-ul pielii.

Prezervativul-pisoar este prevăzut la capăt cu un tub, care direcționează urina drenantă într-o pungă. Produsele moderne pot fi purtate timp de până la 48 de ore fără a provoca iritații ale pielii.

Pungile de urină

Aceasta servește ca recipient de colectare dacă urina nu este drenată în toaletă în timpul aplicării unui cateter sau a prezervativului-pisoar. Punga de urină este de obicei purtată cu o manșetă în jurul coapsei sau la șold sub îmbrăcăminte.

Dar există și pungi de pat cu cameră de picurare pentru persoanele imobilizate la pat. În funcție de produs, trebuie respectate diferite timpi maximi de purtare (24 de ore până la 14 zile).