Nutriție și alimentație lichidă

Vă oferim:

  • Consultație inițială promptă după externarea din spital sau determinarea malnutriției;
  • Livrarea inițială în timp util după externarea din spital;
  • Consiliere, îndrumare, instruire și instruire în instrumentele utilizate;
  • Screening-ul nutrițional – recurent în mod regulat;
  • Sfaturi nutriționale – legate de conținut / reaprovizionare / adaptate / de susținere;
  • Crearea unui regim igieno-dietetic;
  • Utilizarea economică a produselor;
  • Prevenirea efectului de bumerang;
  • Promovarea autogestionării în domeniul sănătății.

În cazul în care nu mai este posibilă o alimentație orală adecvată cu alimente la domiciliu, ar trebui luată în considerare posibilitatea unei alimentații artificiale suplimentare sau temporar complete. Cu noi, însă, acest lucru se face numai după ce ne-am familiarizat cu obiceiurile dvs alimentare.

Nu vrem doar să aflăm „dacă mănânci”, ci „ce mănânci în fiecare zi”. Aportul inadecvat de alimente orale poate avea motive complexe, inclusiv tulburări de înghițire (disfagie), boli neurologice sau tumori.

Nutriția enterală este o formă specială de aport alimentar. Aici, alimentele sunt furnizate direct tractului gastro-intestinal, deoarece cei afectați suferă de obicei de obstructii in gură și gât. În cazul în care obstrucția este prezentă la persoanele afectate într-un cadru mic,consumul de alimente lichide este o alternativă salvatoare.

În nutriția parenterală, atât tractul gastro-intestinal, cât și zona gură-gât sunt ocolite. În acest tip de tratament, nutrienții sunt trecuți direct în sânge prin emulsii sau soluții nutritive. Acest lucru se face în cazul problemelor care trebuie să fie eliminate pe termen scurt prin intermediul unei sonde gastrice sau duodenale, care este trecută prin nazofaringe în stomac sau intestin subțire. Dacă este previzibil că starea de malnutriție poate fi văzută pe termen lung, un tub PEG este plasat peste peretele abdominal în stomac sau intestinul subțire.

Scopul ar trebui să fie întotdeauna promovarea competenței aportului alimentar natural cât mai mult timp posibil pentru a-l menține.